- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuitsland: meer subsidie voor binnenvaartopleidingen

Duitsland: meer subsidie voor binnenvaartopleidingen

- Advertentie -

Delen

De Duitse overheid trekt volgend jaar meer geld uit voor opleiding en bijscholing in de binnenvaart. Het aantal opleidingstrajecten waarvoor overheidssteun kan worden verkregen wordt uitgebreid.

Binnenvaartorganisatie BDB is blij met het nieuwe subsidieprogramma, dat een van de maatregelen is uit het Masterplan Binnenvaart. Vanaf 1 januari 2020 wordt de overheidsbijdrage voor de opleiding van binnenschippers verhoogd. De overheid betaalt 50 procent van de kosten voor deze opleiding, die drie jaar duurt. Dit met een maximum van 65.000 euro.

Levenslang leren

De subsidiestructuur voor bijscholingen is volledig vernieuwd. Vanaf 2020 kan ook bijscholing voor veiligheid, milieubescherming en het versterken van de concurrentiepositie deels worden vergoed. Hieronder vallen ook ADN-cursussen en training op de simulator. Men kan hiervoor 50 tot 70 procent subsidie ontvangen, gedurende een periode van twee jaar en met een maximum van 8.000 euro.

“De binnenvaart heeft topmensen nodig met uitstekende kwalificaties”, aldus BDB-directeur Jens Schwanen. “Levenslang leren, onder meer bij het vervoer van gevaargoed, is een vanzelfsprekendheid in onze sector. Mooi dus dat de subsidies worden aangepast aan de huidige kostenstructuur in de binnenvaart en de eisen die aan binnenschippers worden gesteld.”

“De overheid maakt hiermee tevens de sector aantrekkelijker. Leren op de simulator is bijvoorbeeld heel geschikt om brandstofzuinig varen te trainen en in moeilijke verkeerssituaties te leren handelen.”

(foto BDB)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -