- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDuitse parlementariërs bezoeken haven Neuss

  Duitse parlementariërs bezoeken haven Neuss

  - Advertentie -

  Delen

  De leden van de Parlementaire Groep Binnenvaart in Noordrijn-Westfalen hebben de haven van Neuss bezocht. Aan boord van het ms Riverstar werden ze door RheinCargo bijgepraat. RheinCargo baat onder meer de havens van Düsseldorf, Keulen en Neuss uit.

  “Politieke ondersteuning is voor onze sector erg belangrijk”, aldus Jan Sönke Eckel. Hij is als directeur bij RheinCargo verantwoordelijk voor de business unit havens en logistiek.

  Parlementaire Groep Binnenvaart

  De Parlementaire Groep Binnenvaart is vorige herfst opgericht om de binnenvaart de aandacht te geven die ze volgens de politici verdient. In Noordrijn-Westfalen wordt ongeveer een derde van alle lading via de Rijn, zijrivieren en kanalen vervoerd. Toch is de binnenvaart er door de politiek jarenlang ‘stiefmoederlijk’ behandeld.

  De Parlementaire Groep Binnenvaart wil de voorwaarden creëren om meer lading over te hevelen van de weg naar het water. Voorzitter Ulrich Reuter (FDP): “De Rijn en de kanalen spelen een grote rol in ons goederenvervoer. De modal shift is dan ook een grote taak voor NRW. Om de juiste accenten te kunnen zetten, gaan we graag in gesprek met sectorvertegenwoordigers.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -