- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCorona bezorgt RheinCargo “bitter” volumeverlies

Corona bezorgt RheinCargo “bitter” volumeverlies

- Advertentie -

Delen

RheinCargo heeft vorig jaar 11,5 procent minder lading vervoerd en verwerkt dan in 2019. De havenoverslag en het spoorvervoer daalden bij elkaar naar 41 miljoen ton.

Net als de meeste logistieke bedrijven begon RheinCargo eind februari 2020 de gevolgen van de pandemie te voelen. Tijdens de eerste lockdown werd de productie in veel Duitse fabrieken en bedrijven stilgelegd. Dit was onder meer het geval in de automobielproductie.

De scheepsoverslag in de RheinCargo-havens Düsseldorf, Keulen en Neus daalde met 4,6 procent naar 15,25 miljoen ton. In totaal is in de havens 22,4 miljoen ton overgeslagen. Het spoorvervoer van RheinCargo bedroeg 18,63 miljoen ton, zo’n 3 miljoen ton minder dan in 2019.

Onzekerheid

Door de crisis werden er onder andere veel minder kerosine en minerale olie vervoerd. Het transport van bouwmaterialen, veevoeder, chemische- en landbouwproducten liet juist een stijging zien.

RheinCargo noemt de volumedaling “bitter” maar kan er al bij al wel mee leven. “We hebben laten zien dat we ook in een crisis stand kunnen houden.”

RheinCargo verklaart dit door de combinatie van havenlogistiek en spoorvervoer. “We hebben een breed portfolio.” Een prognose voor dit jaar durft het bedrijf niet te geven. De onzekerheid in verband met corona is nog te groot.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -