Alle 4e-jaars geslaagd op Maritieme Academie Harlingen

0
diploma-uitreiking MAH
De diploma-uitreiking was op 2 juli. (foto Maritieme Academie Harlingen)

Alle vierdejaars leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen hebben vrijdag 2 juli hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het betekent een 100 procent score.

“Daar zijn we ontzettend trots op. Een knappe prestatie in dit bijzondere coronajaar”, aldus directeur Arjen Mintjes.

Scheeps- en jachtbouw

Tijdens de diploma-uitreikingen waren er een paar primeurs. Voor het eerst zijn er diploma’s uitgereikt voor de uitstroomrichting scheeps- en jachtbouw. De uitstroomrichting scheeps- en jachtbouw ging twee jaar geleden bij de Maritieme Academie Harlingen van start. “Vandaag hebben we hier voor het eerst diploma’s voor uit mogen reiken aan de vier leerlingen die deze richting hebben gevolgd”, vertelde Mintjes.

Nieuw certificaat

Nieuw was ook het certificaat basisopleiding veiligheid voor deksmannen. “Dit is een nieuw certificaat dat vanaf 18 januari 2022 verplicht wordt. Dan gaat een nieuwe Europese richtlijn in. Wij zijn de eerste opleiding die dit certificaat nu al uitgeeft”, vertelt Mintjes. Alle leerlingen uit de uitstroomrichting Rijn-, binnen- en kustvaart hebben dit certificaat behaald.

Speciale prijzen

Tijdens de diploma-uitreiking zijn ook prijzen uitgereikt aan leerlingen met een speciale verdienste. Jan Bisschop mocht de Nautilusprijs in ontvangst nemen. Hij is hiermee bekroond tot meest sociale leerling van zijn jaargang.

De KNVTS-prijs ging naar Maurits Hoek. Hij maakte de afgelopen jaren de grootste ontwikkeling door.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.