- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPeriskal en Captain AI lanceren op AI-gebaseerde radar tracker

Periskal en Captain AI lanceren op AI-gebaseerde radar tracker

- Advertentie -

Delen

Periskal lanceert samen met Captain AI een innovatieve radar tracker, gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

De samenwerking tussen Europa’s grootste speler op het gebied van River Information Services en navigatiesoftware met de pionier in autonome scheepvaarttechnologie markeert volgens de bedrijven een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Europese binnenvaart. Het maakt ook de weg vrij voor de verdere evolutie naar (semi)-autonoom varen.

Inland ECDIS

De AI-gestuurde radar tracker van Captain AI kan eenvoudig worden ingepast in de bestaande navigatiesystemen van Periskal, zoals de Periskal Inland ECDIS Viewer. Dit baanbrekende product biedt geavanceerde aanvaringsdetectie en verbeterde waarschuwingen voor schippers, zodat ze tijdig en nauwkeurig kunnen reageren op gevaarlijke situaties rondom het schip. Dit is mogelijk door het klassieke radarbeeld om te zetten naar een synthetische variant waarbij kunstmatige intelligentie voor de vertaling zorgt naar herkenbare objecten zoals schepen.

Trackpilot

“De integratie van de AI-gedreven radar tracker in onze bestaande navigatiesystemen stelt ons in staat systemen aan te bieden die een verdere vorm van automatisatie in de scheepvaart mogelijk maken inclusief het voorstellen van koerswijzigingen aan een (Argonics/Alphatron) Trackpilot”, zegt Periskal-directeur Marc Persoons.

“In de eerste fase zal het om aanbevelingen gaan die in de toekomst kunnen leiden tot autonome vaart, al dan niet onder controle van een scheepvaartbegeleider aan de wal. Deze samenwerking met Captain AI stelt ons in staat om onze klanten de meest geavanceerde technologieën aan te bieden aan de binnenvaart.”

Vincent Wegener, directeur van Captain AI, licht toe: “Onze radar tracker maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om de navigatie-ervaring voor schippers te verbeteren. Door onze krachten te bundelen met Periskal Group, een gevestigde marktleider in navigatiesoftware, zijn we ervan overtuigd dat we de Europese binnenvaartsector een revolutionaire oplossing bieden voor veiliger en efficiënter varen.”

Periskal

Periskal is een toonaangevende speler op het gebied van River Information Services en navigatiesoftware voor de Europese binnenscheepvaart, visserij, kustvaart en pleziervaart. Opgericht in 1990 en met meer dan 14.000 professionele gebruikers en duizenden recreatievaarders biedt Periskal een breed scala aan navigatiesystemen, zoals Periskal Inland ECDIS Viewer, Periskal RadarOverlay, PC-Navigo van Noordersoft en Chartworx producten onder de merknamen TheMAP, TRAX en Quodfish.

Captain AI

Captain AI is een innovatieve start-up die zich richt op de ontwikkeling van software en algoritmen voor autonome scheepvaarttechnologie. Het bedrijf biedt geavanceerde oplossingen, zoals de AI-gedreven radar tracker, die de navigatie en besturing van schepen door een digitale kapitein mogelijk maakt. Captain AI zet zich in om de scheepvaartsector te verbeteren met behulp van baanbrekende technologieën.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -