- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDHG bouwt groot warehouse-complex op Distripark Maasvlakte

DHG bouwt groot warehouse-complex op Distripark Maasvlakte

- Advertentie -

Delen

DHG, belegger in vastgoed en ontwikkelaar van vooral logistiek vastgoed, heeft met het Havenbedrijf Rotterdam een contract getekend voor de uitgifte van een terrein van 30 hectare op Distripark Maasvlakte West. DHG gaat daar een ‘warehouse-complex’ van 210.000 m2 ontwikkelen. De bouw van het complex begint zodra de bouwvergunningen binnen zijn.

Odin Warehousing wordt de voornaamste klant en huurt ten minste 120.000 m2 ruimte voor de opslag van conventionele goederen. De afgelopen jaren is Odin hard gegroeid in de haven van Rotterdam. Het bedrijf richt zich op de opslag van producten met een duurzaam karakter, bijvoorbeeld zonnepanelen.

Maasvlakte

“Voor een haven die sterk gericht is op duurzaamheid is dit dan ook een hele mooie ontwikkeling om te faciliteren”, aldus Emile Hoogsteden, directeur Commercie bij het Havenbedrijf.

Het Distripark bevindt zich vlakbij voorname spoor-, weg en waterverbindingen. Volgens Hoogsteden is het park geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie. “Het ligt gunstig ten opzichte van truckparking Maasvlakte Plaza en het bestaande Distripark Maasvlakte.”

DHG

DHG ontwikkelt vooral nieuw logistiek vastgoed voor de opslag van ‘gecontaineriseerd’ stukgoed. Sinds 2006 heeft het bedrijf 240 hectare gerealiseerd in de haven van Rotterdam. DHG investeert voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte”, aldus Willem Slager, partner bij DHG.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -