- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKasteelschip meert af in Vreeswijk

  Kasteelschip meert af in Vreeswijk

  - Advertentie -

  Delen

  Eenmaal aan boord van de Vlotburg van Lenny Vries waan je je niet meer op een schip, maar in een middeleeuws kasteel. Op zaterdag 7 maart om 13.00 uur vaart het opmerkelijke schip de Koninginnensluis binnen. Kasteelschip Vlotburg is dan op weg naar de museumpassantenhaven  van Museumwerf Vreeswijk.

  Het schip zal ongeveer zes weken in Vreeswijk blijven en neemt de bezoekers mee naar de Middeleeuwen. Toen Lenny in zijn kinderjaren de eerste afleveringen zag van de jeugdserie Ivanhoe, wist hij het zeker: hij wilde geen ridder spelen, hij wilde een ridder zijn.

  Van vrachtschip naar kasteelschip

  Ridder Lenny en zijn jonkvrouw Christel Dattler laten iedereen aan boord kennismaken met het leven van de gewone man en vrouw in de Middeleeuwen. Er is van alles te zien: een herberg, een huiskamer met kookgerei en martelwerktuigen uit die tijd tegen een passend decor. Bovenop Lenny’s varende burcht wacht nog een verrassing: pony Herkules. Het dier was jarenlang metgezel van het paard Wodan, dat een paar jaar terug overleed en dat eveneens op het kasteeldak woonde en met Lenny een ridderlijk span vormde.

  Lenny Vries en Christel Dattler kwamen uit persoonlijke interesse op het idee om een varend kasteel te ontwikkelen. Lenny maakte eerst een schaalmodel om zijn ideeën aan de man te brengen. Het leverde veel hoongelach op, maar het stel was vastberaden.

  In 2002 vond hij in België een geschikt vrachtschip als basis voor zijn plan. Het was de Andisa, een kempenaar uit 1924: 50 meter lang en 6,60 meter breed. Ruim drieënhalf jaar lang werkten Lenny, Christel en een aantal handige vrienden om het kasteelschip te verwezenlijken. Sinds 2005 varen Lenny en Christel met hun museumschip rond door Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

  Lenny opent in Vreeswijk zijn varende kasteel voor publiek. Op aanvraag geeft hij rondleidingen, ook aan scholen. Kijk voor prijzen en tijden op www.vlotburg.nl.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -