- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDFDS start nieuwe ferrydienst Frankrijk-Ierland vanwege Brexit

DFDS start nieuwe ferrydienst Frankrijk-Ierland vanwege Brexit

- Advertentie -

Delen

DFDS start op 2 januari een nieuwe vrachtroute tussen Duinkerken in Frankrijk en Rosslare in Ierland. Op die manier omzeilt de Deense rederij het Verenigd Koninkrijk. Met de rechtstreekse route hebben wegvervoerders geen last van de verwachte Brexit-perikelen.

Drie ferries gaat DFDS inzetten om vrachtwagens en hun chauffeurs over de nieuwe vrachtroute te vervoeren: de Visby, de Kerry en de Optima Seaways. Dankzij deze nieuwe veerdienst kunnen klanten vanaf 2 januari hun transporten binnen de EU blijven uitvoeren en de douaneformaliteiten vermijden die voor transporten via het VK noodzakelijk worden.

Gecharterd

DFDS is er al klaar voor. “Ik ben heel blij dat we deze drie vrachtveren kunnen presenteren waarop we onze klanten binnenkort zullen begroeten”, aldus routedirecteur Aidan Coffey. “De Visby en de Kerry zijn inclusief bemanning gecharterd, terwijl de Optima Seaways onze eigen veerboot is. Deze vaart momenteel tussen Zweden en Litouwen.”

De veerboten hebben elk een capaciteit van maximaal 120 wagens en trailers. De nieuwe veerdienst tussen Frankrijk en Ierland biedt straks vanaf beide havens zes afvaarten per week. De reistijd bedraagt een kleine 24 uur.

Wachttijd vermijden

“Ik ben heel dankbaar voor de positieve reacties op ons bericht over de opening van deze nieuwe route en de interesse die we van onze klanten hebben gekregen”, stelt Coffey. “Zij waarderen de mogelijkheid om de douaneprocedures, de extra kosten en de wachttijd te vermijden die nodig zijn voor het transport via de Britse landroute.”

“Bovendien zullen de chauffeurs bij aankomst in Rosslare en Duinkerken absoluut uitgerust zijn, zodat ze direct verder kunnen rijden en, binnen het kader van hun wettelijke rijbeperkingen, veel belangrijke bestemmingen kunnen bereiken.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

3 reacties

  1. Graag heb ik wat info over deze ferry dienst Duinkerken direct naar Ierland .hoe lang van te voren kan ik deze ferry boeken Mvg dick theunisse Exp bv

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -