Antwerps Havenpaviljoen heropent als Portopolis: meer beleving   

0
(foto Port of Antwerp)

Zaterdag 19 december opent Portopolis aan het MAS op het Eilandje in Antwerpen zijn deuren. In deze interactieve expo ontdekken en beleven bezoekers de haven van Antwerpen.

Sinds de opening in 2010 trok het Havenpaviljoen aan het MAS meer dan 500.000 bezoekers. Met de ingrijpende veranderingen in de haven van de afgelopen jaren, was het tijd voor een remake van het paviljoen. Daarom is het paviljoen omgedoopt tot Portopolis, met een focus op beleving en op internationale bezoekers.

Interactieve rondleiding

Iedere bezoeker krijgt, naast persoonlijke begeleiding, voortaan ook een tablet die hem of haar begeleidt op de interactieve rondleiding in augmentend of virtual reality. De grote luchtfoto is er nog steeds, maar met het tablet verdiep je je gemakkelijk in de veschillende havenactiviteiten. Op vier aparte eilanden kunnen kinderen zelf een containerschip laden of stippelen ze een traject voor hun goederen uit.

Een bezoek aan Portopolis blijft gratis en verloopt volledig coronaproof: mensen moeten vooraf een tijdslot reserveren. Het aantal gelijktijdige bezoekers is beperkt en na elk tijdslot wordt het paviljoen ontsmet.

Nathalie Van Impe, Chief Communication and Marketing Officer van Port of Antwerp is  enorm trots op Portopoli. “We zetten met deze vernieuwing volop in op beleving en interactiviteit. Eén ingrediënt veranderen we niet  onze hosts verwelkomen graag klein en groot en delen met veel enthousiasme hun kennis over de haven.”

Stad en haven dichterbij brengen

Havenschepen Annick De Ridder voegt daaraan toe: “Met de naam Portopolis verwijzen we letterlijk naar het dichterbij brengen van stad en haven. Daarnaast willen we extra inzetten op beleving voor zowel kinderen als volwassenen. Zo wordt onze haven ook tastbaarder voor de bezoekers en werken we tegelijkertijd aan het draagvlak van de grootste economische motor van onze regio.”

“Tenslotte hopen we hiermee een leuke coronaproof activiteit voor het hele gezin aan te bieden in deze bijzondere tijden. Wie tijdens de kerstvakantie komt, kan rekenen op een souvenirtje.”

Tijdens de openingsweken van 19 december tot en met 3 januari krijgt elke bezoeker een leuk souvenir. Portopolis is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 17.30 uur. Ga voor inschrijven en informatie naar www.portofantwerp.com/nl/ontdek-portopolis.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.