- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCorona: havens houden zich aan adviezen

Corona: havens houden zich aan adviezen

- Advertentie -

Delen

Nadat Havenbedrijf Rotterdam al bekend maakte nog geen verdere maatregelen te nemen in verband met het coronavirus, hebben ook Havenbedrijf Moerdijk en Havenbedrijf Antwerpen laten weten dat zij geen aanvullende maatregelen nemen of adviseren.

Tot op vandaag zijn er geen gevallen van COVID-19 gemeld in de drie havens.

Antwerpen

Port of Antwerp meldt permanent de adviezen van WHO, EU, FOD Volksgezondheid (Saniport) en FOD Mobiliteit op te volgen. Alle inkomende schepen moeten een Maritime Declaration of Health (MDH) inleveren, waarbij de kapitein 24 uur voor aankomst moet aangeven of er zieken of vermoedens van zieken aan boord zijn, plus een lijst van de laatste tien havens. Het schip wordt daarop door Saniport gescreend.

“Als er een vermoeden is van besmetting, dan kan het schip verplicht worden om voor de kust te blijven waarna er een dokter aan boord komt. Het zal dan geen loods krijgen en niet opvaren naar de Antwerpse haven”, aldus Port of Antwerp.

Moerdijk

Op het haven- en industrieterrein in Moerdijk is geen sprake van een verhoogd besmettingsrisico. Het Havenbedrijf: “Wij raden iedereen aan om het beleid van de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM te volgen. Mocht er verandering optreden in de situatie, dan wordt iedereen daarover geïnformeerd.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -