- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHavenbedrijf Moerdijk vindt nieuwe CEO

Havenbedrijf Moerdijk vindt nieuwe CEO

- Advertentie -

Delen

Paul Dirix wordt de nieuwe CEO van Havenbedrijf Moerdijk. Hij volgt per 16 januari 2023 Ferdinand van den Oever op, die onlangs overstapte naar Leidingenstraat Nederland.  

Dirix (53) is momenteel werkzaam in de haven van Amsterdam als algemeen directeur van het afvalverwerkingsbedrijf AEB. Hij werkte in het leverleden onder andere bij NS, ProRail en TenneT. Samen met CFO Marika Menschaar-den Hartog zal hij het havenbedrijf gaan leiden.

Spoor

Havenbedrijf Moerdijk heeft een mooie missie waar ik graag een bijdrage aan lever”, zegt Dirix. “Het complexe speelveld waarin Port of Moerdijk zich bevindt biedt uitdaging en kansen. Mijn achtergrond in de energiesector en ervaring met het spoor komen goed van pas, net als mijn ervaring in het publiek-private domein, waar ik graag het maatschappelijke verschil wil maken. Ik ben nieuwsgierig en enthousiast om met de mensen van het havenbedrijf en de bedrijven op het haven- en industrieterrein aan de slag te gaan.”

Gedreven bestuurder

De raad van commissarissen denkt met Dirix “een zeer professionele en gedreven bestuurder te hebben aangetrokken die gezien zijn ervaring bij uitstek geschikt is de ambities van Havenbedrijf Moerdijk te realiseren” zegt voorzitter Peter van Laarhoven.

“Met zijn heldere communicatiestijl opereert hij open en eerlijk en weet hij zich in complexe situaties aantoonbaar staande te houden. Met zijn persoonlijke drive op het gebied duurzaamheid en circulariteit, denken we dat hij goed past bij het havenbedrijf. Paul is een enthousiaste, resultaatgerichte verbinder. De RvC heeft veel vertrouwen in hem.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -