- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoekpresentatie 'Schippers verhalen' in Binnenvaartmuseum

Boekpresentatie ‘Schippers verhalen’ in Binnenvaartmuseum

- Advertentie -

Delen

Schippers verhalen, het nieuwe boek van Rinus de Jongh, wordt op dinsdag 17 maart gepresenteerd in het Binnenvaartmuseum in Dordrecht. De auteur heeft daarvoor 25 (oud-)schippers(vrouwen) geïnterviewd en hun verhalen opgetekend, verzameld en uitgewerkt.

Het boek geeft een beeld van hoe het was om in het sleepvaarttijdperk te leven en te werken aan boord van Rijn- en binnenvaartschepen en sleepboten. Die tijd is voorbij en staat volgens De Jongh in scherp contrast met de huidige moderne Rijn- en binnenvaart met zijn just-in-time varen.

Blijvende herinneringen

“De schippers leefden en werkten aan boord onder primitieve omstandigheden, maar ze blijven die tijd altijd koesteren”, zegt de auteur. “Deze herinneringen mogen niet verloren gaan. Door de reacties die ik kreeg, van mensen rondom mijn leeftijdscategorie, besefte ik dat er over twintig jaar geen varenslieden meer zijn die de nodige kennis hebben over het varen met sleepschepen. De verhalen die ik heb ontvangen heb ik gebundeld tot een boek, zodat de herinneringen voor altijd blijven bestaan.”

Het boek draagt bij aan het maritiem cultureel erfgoed. Het is dan ook niet toevallig dat het boek gepresenteerd wordt in het Binnenvaartmuseum aan boord van de historische duwboot René Siegfried van vereniging De Binnenvaart.

Schippers verhalen, uitgegeven door Uitgeverij Alk, telt 304 pagina’s en is te koop voor 19,90 euro, onder andere in het Binnenvaartmuseum. Rinus de Jongh laat weten op 17 maart “met alle liefde” het boek te willen signeren voor kopers. De boekpresentatie begint om 11.30 uur.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -