Coaster vaart op containerschip

0

Het Korps landelijke politiediensten heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige kapitein van een coaster uit Tsjetsjenië. Zijn schip voer vrijdagavond 14 mei bij de Kreekraksluizen in Reimerswaal frontaal op een containerschip. Niemand raakte gewond. De kustvaarder liep ernstige schade op en is uit de vaart genomen.

De coaster kwam omstreeks 22.30 uur uit de Kreekraksluizen en voer in de richting van Antwerpen. Uit die kwam een containerschip met een duwbak langszij. De lading bestond uit containers, waarvan een deel was geladen met gevaarlijke stoffen. Door de aanvaring ontstond er geen gevaar voor de omgeving. Alle lading bleef ongeschonden.
Door de aanvaring ontstonden wel gaten in de boeg van de kustvaarder. Dit leverde geen gevaar voor zinken op. De 33-jarige kapitein van het containerschip uit St. Philipsland en zijn bemanningsleden kwamen met de schrik vrij. De bemanning is door de Waterpolitie Zeeuwse Stromen van het KLPD gehoord en heeft een blaastest ondergaan. De coaster is naar een werf gebracht en zal na reparatie goedgekeurd moeten worden door de Inspectie verkeer en Waterstaat.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.