- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsChartervaart presenteert zich gezamenlijk als 'Hollandsche Zeilvloot'

Chartervaart presenteert zich gezamenlijk als ‘Hollandsche Zeilvloot’

- Advertentie -

Delen

De zeilende chartervaart in Nederland heeft voor het eerst in de geschiedenis gekozen voor een gezamenlijke naam en bijpassend logo: Hollandsche Zeilvloot. Met steun van HISWA-RECRON, sde ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, hebben Holland Sail, NAUPAR en Frisian Sailing Company daarvoor het initiatief genomen. 

“We hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk tot een naam te komen die we kunnen gaan gebruiken en vooral ook laden met wat we zijn: zeilende passagiersvaart met schipper”, aldus Stijn Boode, manager Waterrecreatie van HISWA-RECRON.

Zelfstandig varende

Volgens Boode was de naam ‘chartervaart’ niet langer geschikt, omdat niet iedereen zich daarin herkent. “Het is mooi, maar niet dekkend voor alles wat we hebben varen aan prachtig en historisch erfgoed.” Datzelfde geldt voor andere namen, zoals bruine vloot en tall ships.

De drie boekingskantoren, aangesloten bij brancheorganisatie HISWA-RECRON riepen hun achterban en enkele andere partijen, zoals de BBZ en watersportondernemers, op mee te denken over de nieuwe naam en bijpassend logo. Dat gebeurde tijdens een aantal workshop-sessies.

De naam is niet alleen bedoeld voor de honderd schepen die bij de drie boekingskantoren zijn aangesloten. Zelfstandig varenden en schippers van andere boekingskantoren kunnen de naam ook gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden.

“Hoe meer schippers en boekingskantoren die in de commerciële zeilende passagiersvaart actief zijn deze naam gebruiken, uitdragen en delen, hoe sterker we staan. De toekomst vraagt om een gezamenlijke aanpak en daar is dit het startpunt van”, sluit Boode af.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -