- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNalatigheid bij onderhoud komt recreatievaarder duur te staan

Nalatigheid bij onderhoud komt recreatievaarder duur te staan

- Advertentie -

Delen

Motorstoringen – vaak veroorzaakt door vervuilde brandstof – voeren de top 5 aan van meest voorkomende problemen die recreatievaarders op het water ondervinden. Daarna volgen problemen met tuigage, elektra, gas en accu. Dat blijkt uit een rondgang langs onderhoud- en reparatiebedrijven die zijn aangesloten bij Hiswa-Recron.

De ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie wijst op het belang van veiligheid op het water. Behalve het kennen van de vaarregels, moeten watersporters er ook voor zorgen dat hun boot technisch in orde is, vindt Hiswa-Recron.

Vervuilde brandstof

“Onze aangesloten jachtservicebedrijven zien dat veel problemen op het water worden veroorzaakt door slecht of nalatig onderhoud aan de boot. Met stip op één staan de tanks met vervuilde diesel of benzine. Dat levert gegarandeerd een motorstoring op. Maar ook technische mankementen in de gasinstallatie of daaraan verbonden verbruikers met brand of ontploffing tot gevolg, komen in de praktijk voor”, zegt Michaël Steenhoff, manager jachtbouw en jachtservice bij Hiswa-Recron.

Nieuwe watersporters

Om gevaar te voorkomen, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Vooral bij de vele nieuwe watersporters die er sinds de coronapandemie zijn bijgekomen, wil het nog wel eens mis gaan, weet Ronald van Enkhuizen van Gebroeders van Enkhuizen. “Zij zijn soms nog wat onervaren en stappen niet goed voorbereid hun boot op. Een boot is nu eenmaal een technisch product, dus laat in elk geval jaarlijks een grote onderhoudsbeurt uitvoeren. Dan komen eventuele gebreken of onveilige situaties naar boven. En als mensen twijfelen: schakel een Hiswa Erkend Bedrijf in. Dat weet waar je op moet letten.”

HISWA Erkende Bedrijven zijn te vinden op www.hiswa.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -