- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHEBO realiseert maritiem servicecenter in Pernis

HEBO realiseert maritiem servicecenter in Pernis

- Advertentie -

Delen

De voormalige scheepsbouwlocatie van Niehuis & Van den Berg in Pernis is in gebruik genomen door HEBO Maritiemservice. Op deze plek komt, onder de naam HEBO Greenport Rotterdam, een “modern en toekomstbestendig” maritiem servicecenter.

HEBO investeert meer dan 15 miljoen euro in het aanpassen en opwaarderen van de locatie. Het project past in de ambities van het Havenbedrijf Rotterdam om de Rotterdamse haven nog meer te positioneren als hét maritieme en offshore-centrum van Europa. De locatie is een van de oudste en grootste scheepswerven in Rotterdam.

Scheepsreparatie

De locatie die al sinds 1823 in gebruik is, en daarmee één van de oudste en grootste scheepswerven in Rotterdam, is strategisch gelegen met een open verbinding met zee en achterland. Het terrein bestaat uit ruim 9 hectare grond en 12 hectare water, circa tien steigers met lengtes tot 280 meter, diverse ligvlakken voor droogdokken en acht bedrijfshallen. Voor de bereikbaarheid ervan komen er nieuwe verbinden per waterbus en watertaxi’s.

Ook worden er duurzame en innovatieve projecten gestart voor hergebruik van materiaal en equipment. Er komen walstroomfaciliteiten en oplaadpunten op zonne-energie voor elektrische vaartuigen. Er zijn plannen voor plasticinzameling, olieverwijdering en olie-incidentenbestrijding.

De komende drie jaar wordt een derde van de locatie duurzaam herontwikkeld, waarbij verschillende bedrijfsgebouwen en scheepsreparatiefaciliteiten worden gebouwd. Er worden bestaande gebouwen gerenoveerd en er worden hallen gebouwd worden voor de bouw en refits van megajachten.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. De locatie,en daarmee wordt de Eemhaven bedoeld, dateert uit het midden van de vijftiger jaren in de vorige eeuw toen Niehuis en van de Berg uit Delfshaven naar Pernis vertrok.In 1823 bestond het Eemhavengebied niet.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -