- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNationale Waddenrace sluit seizoen chartervaart af

Nationale Waddenrace sluit seizoen chartervaart af

- Advertentie -

Delen

Voor de 27e keer gaat zaterdag 5 november de Nationale Waddenrace van start. Aansluitend op de Slag in de Rondte kiezen nu de wat grotere charterschepen zee.

De deelnemers varen vanuit Harlingen langs de havens van Den Oever, Oudeschild (Texel), Vlieland en Terschelling. Dat doen ze in willekeurige volgorde. Het weer en het getij bepalen de route. In de vroege uurtjes van de zondagochtend wordt de winnaar terugverwacht.

Kennis van het wad

In deze wedstrijd onderscheiden de deelnemende schippers zich door hun kennis van het wad, het uithoudingsvermogen van hun bemanning en de optimale inzet van de vaareigenschappen van hun vaartuig. Met het op de Waddenzee zeilen met historische geven de schippers een proeve van hun kunnen.

Na de wedstrijd meren de schepen af bij havencafé Het Brouwdok in Harlingen. Op zondagavond vindt daar de prijsuitreiking plaats. Ook die van de Slag in de Rondte. De achtkoppige band Zeemonster zal optreden en er is een dj.

De wedstrijd is van uur tot uur te volgen via de Facebookpagina van de Nationale Waddenrace, op www.waddenrace.nl en sinds dit jaar ook met de app van Zeilvaart Warmond track & trace.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -