- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBroekman bouwt 'logistieke campus' in Venlo

  Broekman bouwt ‘logistieke campus’ in Venlo

  - Advertentie -

  Delen

  Broekman Logistics en Heylen Warehouses realiseren op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals een logistieke campus van meer dan 63.000 m2. De Venlose wethouder Stephan Satijn en Limburgs gedeputeerde Twan Beurskens gaven 28 maart het officiële startsein voor de bouw.

  Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten. De helft daarvan zal bestaan uit gevaarlijke goederen (ADN). Voor opslag komt 53.000 m2 beschikbaar. Daarnaast is er ruim 10.000 m2 aan mezzaninevloeren en 2.500 m2 kantoorruimte beschikbaar. De ontwikkeling gebeurt in fasen. Op het moment van opening is er werk voor 150 mensen; dat aantal groeit naar uiteindelijk 300.

   

  Zichtlocatie

  “Met Broekman Logistics hebben wij een partner gevonden om een nieuwe logistieke campus te realiseren en bij te dragen aan de groeistrategie in Nederland,” zegt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Met deze triple-AAA zichtlocatie bieden we een top bereikbaarheid over de weg, het water en het spoor.”

  “De site in Venlo is uitstekend gelegen, de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein. De site is goed toegankelijk via de A67 (België-Duitsland) en de A73 (Nijmegen-Roermond). De uitbreiding van de warehouse-capaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie in Nederland”, zegt Willem Jan van Amersfoort, managing director Warehousing & Distribution van Broekman Logistics.

   

  Gecombineerde opslag

  Met het nieuwe warehouse in Venlo zet Broekman Logistics een tweede stap in het aanbieden van gecombineerde opslag. Vorige week vond namelijk al de opening van een nieuw warehouse op de Maasvlakte plaats. Op deze strategische locatie, nabij de containerterminals van de Maasvlakte, kunnen klanten ook gebruik maken van gecombineerde opslag voor zowel ADR als non-ADR goederen.

  De gecombineerde opslaglocaties van Broekman Logistics bevinden zich in de door de overheid benoemde ‘Logistic Corridor’. Hiermee biedt Broekman Logistics klanten de mogelijkheid om direct de Europese markt te bedienen. Alle locaties voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

   

  Heylen Warehouses

  Heylen Warehouses ontwikkelt, verhuurt en beheert logistiek en bedrijfsmatig vastgoed. Zowel in Nederland als in België realiseerde het bedrijf al ruim 600.000 m2 aan toekomstbestendige gebouwen. Op dit moment heeft Heylen ruim 200.000 m2 aan distributiecentra in aanbouw en meer dan 1 miljoen m2 aan gunstig gesitueerde eigen gronden in voorraad. Heylen Warehouses is een onderdeel van Heylen Group in België, een industriële holding die wereldwijd investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers.

   

  Broekman Logistics

  Broekman Logistics is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener met circa 800 medewerkers en vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië. Broekman heeft drie divisies: Forwarding & Shipping, Warehousing & Distribution en Breakbulk Terminals.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -