- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeer investeringen in natte infra Brugge

Meer investeringen in natte infra Brugge

- Advertentie -

Delen

Ook de komende jaren investeert De Vlaamse Waterweg in natte projecten in en rond Brugge. Het gaat onder meer om de renovatie van verschillende bruggen, baggerwerken en het herstel van oeververdediging. Die projecten kosten bij elkaar ruim 14 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Ben Weyts (Mobiliteit en Openbare Werken) op een vraag van de Vlaamse volksvertegenwoordiger Bert Maertens.

Na de installatie van de tijdelijke Kruispoortbrug I gaan de investeringen van De Vlaamse Waterweg in Brugge door. “Minister Weyts had reeds begin dit jaar aangekondigd  dat de grondige renovatie van de Dampoortbrug I en de Conzettbrug op het programma stonden. Eind dit jaar volgt dan de renovatie van de Canadabrug en van de twee fietsers- en voetgangersbruggen”, aldus Bert Maertens, die namens de N-VA in het Vlaams parlement zit.

 

Meer in petto

Navraag leert dat De Vlaamse Waterweg de komende jaren nog meer in petto heeft voor Brugge. “Vanzelfsprekend is er de nieuwe Steenbruggebrug (of bruggen), een cruciaal onderdeel van het project Stadsvaart dat gepland is in 2020. De renovatie van de Bombardierbrug staat volgend jaar op de agenda, de IJsputbruggen een jaar later”, zo weet Bert Maertens.

Daarnaast plant DVW nog heel wat onderhoud: zoals baggerwerkzaamheden in het Kanaal Gent-Oostende (volgende maand), het reinigen van bruggen en sluizen en herstelwerkzaamheden aan de Leonardusstuw en stuwgeul. Ook de toplaag van de Steenkaai tussen de Scheepsdalebrug en de Waggelwaterspoorbrug wordt vernieuwd.  In totaal investeert DVW de komende jaren meer dan 14 miljoen euro in de West-Vlaamse provinciehoofdstad.

 

“Zonder water is Brugge dood”

N-VA Brugge reageert verheugd op het nieuws. “Brugge heeft een eeuwenoude band met water: gewoon om te kunnen overleven, maar ook economisch, toeristisch en cultureel zijn we innig verbonden. Zonder water is Brugge dood.”

“Bruggen zijn daarbij ontzettend belangrijk, zij bepalen het leven in en rond onze stad, zij zijn gezichtsbepalende kunstwerken. Dus verdienen bruggen bijzondere aandacht en zorg. Ik ben dan ook wat tevreden dat minister Weyts aandacht blijft hebben voor onze stad”, aldus senator en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche.

foto: Marc Ryckaert

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -