- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBreakbulk-beurs komt naar Rotterdam

Breakbulk-beurs komt naar Rotterdam

- Advertentie -

Delen

Breakbulk Europe wordt in 2022 voor de eerste maal georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Rotterdam Partners, gemeente Rotterdam, Rotterdam Port Promotion Council hebben er lang en hard aan gewerkt om de toonaangevende beurs voor projectlading en stukgoed naar Rotterdam te halen.

Na twee afgelaste beurzen in Bremen in 2020 en 2021 wordt Breakbulk Europe volgend jaar in Rotterdam Ahoy gehouden: van 17 tot en met 19 mei. De beurs gebruikt de zes grote hallen die allemaal met elkaar zijn verbonden. De beurs wordt normaliter bijgewoond door 10.000 professionals uit meer dan 120 landen. Het is een evenement voor de industrie, offshore wind-, olie- en gasbedrijven, vervoerders, havens, logistieke bedrijven, gespecialiseerde expediteurs en andere aanverwante dienstverleners.

Ambitie

Breakbulk Europe is de grootste beurs voor dit specifieke deel van de logistieke sector. De keuze voor Rotterdam bevestigt de status van de haven, als maritieme hoofdstad van Europa en is een stimulans voor de evenementenindustrie in de stad en de regio, vindt Danny Levenswaard, directeur Breakbulk bij het Havenbedrijf Rotterdam. “De komst van Breakbulk Europe past in onze ambitie om dé breakbulk-haven van Europa te worden en is een mooie opsteker voor de breakbulkbedrijven in de haven.”

Stukgoedhub

De overslag van stukgoed bedroeg vorig jaar in Rotterdam ruim 6 miljoen ton. Levenswaard: “Rotterdam staat bekend om zijn specialisme in de heavy lift- en breakbulk-sector. We kunnen ieder schip, elke maat en elk type aan. Daarom worden we gezien als de meest veelzijdige stukgoedhub. Onze slogan is niet voor niets ‘Bigger Better Breakbulk’. Ik kijk er naar uit om onze internationale relaties te mogen ontvangen.”

Nick Davison, portfoliodirecteur Breakbulk van organisator Hyve Group zegt: “We zijn opgewonden om met de Rotterdamse alliantie samen te werken en een verfrissend event te organiseren met nieuwe zakelijke kansen voor alle deelnemers.”

Naar alle waarschijnlijkheid is Rotterdam ook in 2023 gastheer.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -