Concordia Damen start kapitaalfonds voor aankoop schepen

0
Leden van het investeringsadviescomité van BesteVaer Capital Fund (vlnr): Gerard Deen (Deen Shipping Group), Tom Boerema (Shipping Technology) en Leendert-Jan Visser (Comfort Vermogensbeheer). (foto Concordia Damen)

Concordia Damen heeft een kapitaalfonds opgericht dat klanten ondersteunt bij de aankoop van nieuwe en gebruikte binnenvaartschepen. Met het BesteVaer Capital Fund wil de scheepsbouwer uit Werkendam investeringen vergemakkelijken.

Het bedrijf heeft op zijn website een ‘Business Plan Tool’ gemaakt waarmee klanten vrijblijvend een businesscase kunnen laten berekenen voor een ontwerp of schip uit de voorraad van Concordia Damen. De uitkomst geeft een realistische indicatie voor de financiering van het beoogde schip. Na het invullen van zijn gegevens ontvangt de klant het op maat gemaakte businessplan per e-mail.

Financiering

Mocht niet volledig aan de financieringscriteria van de banken worden voldaan, dan zal de Business Plan Tool informatie geven over aanvullende financieringsmogelijkheden die BesteVaer Capital Fund kan bieden.

CEO Chris Kornet van Concordia Damen, zegt: “Met deze stap bieden we onze klanten een nuttig financieringsinstrument. Dit maakt de aanschaf van nieuwe en gebruikte binnenvaartschepen uit onze voorraadportefeuille eenvoudiger en stimuleert de binnenvaart.”

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.