- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBOVAG presenteert actuele lijst motoren met investeringsaftrek 

BOVAG presenteert actuele lijst motoren met investeringsaftrek 

- Advertentie -

Delen

BOVAG Energiesystemen en Revisiebedrijven heeft, in samenwerking met RVO, een actuele lijst opgesteld van scheepsmotoren die in aanmerking komen voor de EnergieInvesteringsAftrek (EIA). Die presenteert de brancheorganisatie deze week op Maritime Industry. De beurs in Gorinchem start vandaag en duurt tot en met donderdag 25 mei.

Wie een scheepsmotor kiest die minder dan 195 gram brandstof per kWh verbruikt, kan aanspraak maken op de EIA. De investering in de energiezuinige motor mag dan voor 45,5 procent worden afgetrokken van de winst. Dat betekent dat de winstbelasting lager uitvalt.

Actuele lijst

Aanvragen van de EIA kan bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Samen met die organisatie heeft BOVAG de actuele lijst opgesteld van motoren die voor EIA in aanmerking komen. Zodoende hoeven individuele aanvragen niet steeds opnieuw beoordeeld te worden. Dat scheelt binnenvaartondernemers administratief werk.

De EIA staat los van en maar kan wel gecombineerd worden met de subsidie voor aanschaf van Stage V-motoren. Voor deze subsidie is dit jaar 8 miljoen euro toegekend. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is voor 2023 verhoogd van 200.000 naar 400.000 euro.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -