- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaartschip ramt veerpont op Maas

Binnenvaartschip ramt veerpont op Maas

- Advertentie -

Delen

Op de door het hoge water zeer snel stromende Maas is dinsdagmiddag 2 februari een vrachtschip tegen de veerpont van de dienst Baarlo Steyl-Tegelen gevaren. De schipper bleek onder invloed van alcohol.

Rijkswaterstaat, politie en brandweer waren snel ter plaatse. De schipper had even voor het ongeluk aan Rijswaterstaat gemeld dat het niet goed ging met zijn schip. Het binnenvaartschip dreef vervolgens onbestuurbaar over de snelstromende rivier en ramde de veerpont. Die lag afgemeerd, want het was uit de vaart genomen wegens de hoge waterstand op de Maas.

Aanzienlijke schade

Er raakte niemand gewond, maar de schade is aanzienlijk. De laadklep van de pont raakte door het ongeluk helemaal los en de verankerde gierboot belandde verderop in een weiland.

Volgens een schatting van Paulus Veerbedrijf bedraagt de schade tienduizenden euro’s. “Wat er verder onklaar is geraakt op het veer, onderzoeken we nog”, zegt directeur Petra Paulus. “We hebben een duiker opdracht gegeven te onderzoeken of de veerpont ter plaatse gerepareerd kan worden of dat dit moet gebeuren op scheepswerf Peter Tinnemans in Maasbracht.”

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanvaring. Onder meer op basis van radarbeelden en marifoonverkeer.

tekst: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -