Binnenvaartagenda 2018 is uit

0

De nieuwe Binnenvaartagenda is uit. In de zomermaanden is er druk gewerkt aan het samenstellen ervan. De diverse binnenvaartorganisaties brengen deze uitgave elk jaar gezamenlijk uit en verspreiden deze onder hun leden, sponsors en relaties. Net als voorgaande jaren ligt de coördinatie en uitvoer volledig bij Studio DOD. Zij verzorgen de advertenties, de opmaak en het drukwerk.

Sponsors van het BVB ontvangen ieder jaar een exemplaar, dat toegezonden wordt. U kunt de agenda half november in uw postbus vinden.

Aandacht vergroening binnenvaart

Op zondag 5 november was om 19.00 uur een uitzending op NPO Radio 1 met als thema de vergroening in de binnenvaart. Voor dit item zijn de binnenvaartorganisaties benaderd voor informatie en audio en zijn er interviews in de sector gehouden.

De reportages zijn met Rienk en Wouter Abrahamse van het ms Challenger en Martin Seine van het ms Hendrika. In de uitzending was Bart Kuipers, economisch geograaf van de Erasmus Universiteit, te gast om toelichting te geven en kwam D66-Tweede Kamerlid Matthijs Sienot aan het woord.

Aanleiding was het regeerakkoord waarin sprake is van een Green Deal voor de verduurzaming van onder andere de binnenvaart. Het is nog onduidelijk of de sector op support en financiële steun kan rekenen. Kan de sector dit zelf betalen? Wat is er nodig? Dit en meer kwam aan de orde.

McPort Event

Het EIC organiseert jaarlijks in samenwerking met bedrijven en mbo- en hbo-opleidingen het McPort Event. Dit jaar zal het event in het EIC-gebouw in Rozen­burg plaatsvinden op 15 en 16 novem­ber. Aan McPort doen circa 1.000 leerlingen van scholen uit de regio mee. Doel van het evenement is om leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo) de mogelijkheid te bieden om zich te oriënteren op beroepen en opleidingen in de Rotterdamse haven en industrie.

Op school hebben de leerlingen ter voorbereiding op McPort een gastles bijgewoond van een van de gidsen van het EIC. Het BVB neemt namens de binnenvaart deel om een beroep in de sector in de kijker te spelen.

Het Mc Port-programma bestaat uit verschillende activiteiten, zoals een beroepen-en-opleidingenmarkt, waar het BVB dus aan zal deelnemen. Maar er zijn ook verschillende doe-activiteiten en een Beroepen Challenge. Ook hier zal het BVB aan deelnemen. We hopen weer veel jongeren enthousiast te maken voor een beroep in de binnenvaart.

 

Discovery

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen.

In de één uur durende afleveringen wordt gekeken hoe de meest uiteenlopende schepen en ladingen worden afgehandeld. Van traditionele bulkladingen erts tot en met het transport van de kolossale onderdelen van een windmolen.

Diverse items over het reilen en zeilen aan boord komen aan bod. Zo hebben ze ook een item gemaakt aan boord van het ms Fixut Maris over hoe het is om op te groeien in de binnenvaart.

De Haven Van Rotterdam is van 12 november tot en met 24 december elke zaondag om 21.00 uur te zien bij Discovery.
Op youtube zijn diverse fragmenten te bekijken.

 

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.