- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart Kredietunie groeit door

Binnenvaart Kredietunie groeit door

- Advertentie -

Delen

Voorzitter Elbert Vissers meldde tijdens de achtste ledenvergadering op zaterdag 2 november, dat het goed gaat met de Binnenvaart Kredietunie. Tijdens deze vergadering in Zwijndrecht kwamen onder andere de groei van BKN (Binnenvaart Kredietunie Nederland), de toekomstvisie en organisatorische zaken aan bod.

De aanhoudende groei van de portefeuille van BKN biedt het bestuur de mogelijkheid om de organisatie te laten groeien. Bedrijfsvoering, transparantie en continuïteit staan hierin centraal en dit jaar zijn op deze gebieden flinke stappen gezet, aldus Vissers.

Steviger groei

Tot nu toe komen de resultaten overeen met de verwachtingen voor 2019. Het aantal door BKN gefinancierde schepen nam toe en ondernemers krijgen de gelegenheid om verder te investeren in hun onderneming. Dat is mogelijk dankzij de leningen die BKN verstrekt heeft.

BKN-voorzitter Elbert Vissers.

Ook het ledenaantal nam verder toe, al zou BKN daar graag een steviger groei zien. Vanuit de zaal werd daarom geadviseerd meer aan PR te doen. “Dat leden veel vertrouwen hebben in BKN, mag blijken uit de snelheid waarmee dit jaar de uitgifte van obligaties met een bedrag van €300.000 was volgeschreven.”

Vergroening

Volgens Vissers hebben BKN-coaches, die verplicht zijn voor de kredietnemers, alleen een adviserende rol. Dat houdt in dat zij niets voorschrijven aan ondernemers en dat ze als sparring partners de varende ondernemers helpen het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen.

Tijdens de vergadering memoreerde de voorzitter dat het vervoer ever water onder druk staat. Dit komt mede door de huidige commotie rond stikstof en door de afbouw van kolencentrales. Diversen eisen maken het er voor kleine en oudere schepen niet gemakkelijker op. Volgens Vissers is het niet ondenkbaar dat de Kredietunie ook bij de vergroening van de binnenvaart een rol zal spelen om de doelstelling ‘financiering door en voor ondernemers’ waar te maken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -