- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeRubriekOp koersBinnenvaart in beweging – blik op het afgelopen jaar!

  Binnenvaart in beweging – blik op het afgelopen jaar!

  - Advertentie -

  Delen

  4-wekelijkse rubriek over actuele ontwikkelingen in de sector, verzorgd door Koninklijke Binnenvaart Nederland

  Het naderende einde van het jaar geeft een mooie gelegenheid om terug te kijken op het tweede jaar van Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). De inspanningen waren veelzijdig en omvangrijk voor onze leden en de binnenvaartsector.

  Onze aandacht bleef ook dit jaar gevestigd op het achterstallig onderhoud van vaarwegen, sluizen en bruggen. Tegelijkertijd namen we het initiatief in het zorgvuldig en veilig reguleren van varend ontgassen om de schadelijke impact op mens en milieu te minimaliseren. En met succes: uiterlijk 1 juli 2024 wordt het verbod op varend ontgassen van kracht.

  Onze focus lag ook op het ondersteunen van leden bij overgangsbepalingen en het benutten van de hardheidsclausules. We hebben een voorstel ingediend voor een convenant over het emissielabelsysteem en hebben ons gericht op veilige, haalbare en betaalbare biobrandstoffen.

  KBN en Platform Zero Incidents hadden de focus op het verhogen van de veiligheidsstandaarden binnen de sector. Iets om trots op te zijn was de lancering van de laagwatervisie en de ontwikkeling van het toekomst­perspectief digitalisering, die beide richting geven aan de toekomst van en ambities voor de sector.

  Samenwerking bleek nogmaals essentieel: met sociale partners vonden wij een nieuwe pensioenuitvoerder en werken we aan diverse projecten gericht op de toekomst van het binnenvaartonderwijs. Ook trokken we op met verschillende branche­organisaties en samenwerkingspartners om samen meer te bereiken.

  Op Europees niveau waren we in 2023 ook weer zeer actief. Als KBN zijn we aangesloten bij EBU en ESO en actief in het IWT Platform, waar we ons richtten op Europese lobbyactiviteiten.

  Dit alles is maar een kleine greep uit alles wat we het afgelopen jaar hebben gedaan. We kijken ernaar uit om volgend jaar weer enthousiast aan de slag te gaan voor de sector!

  Voor nu wenst KBN iedereen fijne feestdagen toe. Samen voortvarend.

  In deze rubriek belicht Koninklijke Binnenvaart Nederland actuele onderwerpen uit de sector.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -