Bijzonder haringvaatje voor Spido-directeur

0
Marcel Labrie (links) overhandigde persoonlijk het beschilderde vaatje aan Spido-directeur Leo Blok. (foto Frank de Roo)

Op vrijdag 12 juni werd voor de vierde keer het eerste kunstvaatje nieuwe haring uitgereikt aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit jaar ontving Leo Blok directeur van Spido het door Marcel Labrie beschilderde vaatje. Hiermee werd het haringseizoen op feestelijke wijze geopend.

Normaal gesproken vindt deze jaarlijkse traditie plaats in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel. Dit jaar werd met het oog op de coronacrisis een creatieve oplossing bedacht, namelijk de ‘Haring Party on Tour’. Tijdens deze dag, georganiseerd door het Bilderberg Parkhotel en PR-bureau MissPublicity, is de eerste Hollandse Nieuwe persoonlijk bezorgd bij bekende relaties.

Het haringvaatje wordt altijd tijdens de haringparty beschilderd, maar Marcel Labrie deed dat in zijn atelier. Labrie was here..! is het label van de Rotterdamse kunstenaar. Onder deze naam – een knipoog naar zijn jonge (graffiti)jaren – maakt hij schilderijen, muurschilderingen, tekeningen en foto’s.

Spido

Directeur-eigenaar Leo Blok is het gezicht achter Spido, in 1919 opgericht door havenbaron D.G. van Beuningen. Onder zijn leiding ontving de rederij in 2019 het predicaat ‘Koninklijk’. Het was de kroon op het werk van de afgelopen honderd jaar, maar ook erkenning van recente inspanningen van Blok. Met flinke investeringen is een solide basis gelegd voor de toekomst. Zo werd vorig jaar een nieuw schip aan de vloot toegevoegd, de Prinses Amalia.

Haringparty on Tour

Erik de Wit, directeur van Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en Clarissa Sarah Slingerland, directeur van MissPublicity, reiken ieder jaar samen het beschilderde vaatje uit tijdens dé Haringparty van Rotterdam. Vanwege de huidige situatie was het dit jaar niet mogelijk om de haringparty in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel te organiseren. Omdat ze het juist in deze vervelende periode belangrijk vinden om stil te staan bij al het moois dat de stad en zijn inwoners te bieden heeft, bedachten De Wit en Slingerland de Haringparty on Tour. Tijdens de tour door Rotterdam ontvingen hun relaties een persoonlijk bezorgde portie haring.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.