- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste fase Leefwerf De Biesbosch is klaar

Eerste fase Leefwerf De Biesbosch is klaar

- Advertentie -

Delen

De eerste fase van de bouw van Leefwerf De Biesbosch in Dordrecht is klaar. Donderdag 11 juni werd de laatste loopbrug geplaatst.

De afgelopen twee weken hebben de vrijwilligers en de bouwcommissie alles geplaatst en gemonteerd in het Wantij. Dat gebeurde samen met Domera, de leverancier van de betonnen drijvers en loopbruggen, en kraanschip Christiaan Willem van Christe maritieme dienstverlening.

Via de loopbruggen en drijvers kan men straks aan boord komen van de historische schepen, zoals de Franse motor Marot. Ook vormen de drijvers gelijktijdig een drijvend park, samen met het Zwarte Zwaantje. Dit park wordt openbaar toegankelijk.

Historische schepen

De verwachting is dat de historische schepen komend najaar hun ligplaatsen zullen innemen. “Na zes jaar is het eerste deel van Leefwerf De Biesbosch succesvol afgerond”, vertelt Elio Barone. “Daarom kijken we nu met onze partner Stichting De Binnenvaart naar de realisatie van het tweede deel van de Leefwerf. Dat zijn de schepen in het Wantij, met uiteraard de René Siegfried met LASH-bak en de Veerdienst 3.”

Over de definitieve ligplaatsen voor deze schepen is nog weinig bekend, aldus Barone. “Hopelijk komt die duidelijkheid echter snel, ook voor de drie andere historische schepen die in het Wantij een ligplaats zullen krijgen.”

De voorkeur van de vrijwilligers gaat uit naar aan de kade ten zuiden van de Biesboschhal. Daar is nu al het Binnenvaartmuseum op de René Siegfried te vinden. Barone: “Dan ontstaat daar een prachtig maritiem ensemble op de Stadswerven.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -