- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoninklijke Spido ontvangt MKB Fonds Family Business Award

Koninklijke Spido ontvangt MKB Fonds Family Business Award

- Advertentie -

Delen

Koninklijke Spido heeft de MKB Fonds Family Business Award gewonnen. De prijs werd 31 oktober uitgereikt tijdens de fCN Gassan Jewel Awards 2023 in Pathé Tuschinski Amsterdam. De feestelijke avond en de verkiezing werden georganiseerd door Founders Carbon Network (fCN), een online community van circa 500 Nederlandse ondernemers, DGA’s en topbestuurders.

De MKB Fonds Family Business Award, een van de prijzen die tijdens het evenement werd toegekend, is bestemd voor onderscheidende Nederlandse familiebedrijven. De naam van de winnaar werd bekendgemaakt door acteur Tygo Gernandt. Vervolgens overhandigde Thomas Wals, managing partner van MKB Fonds, de Award van 2023 aan Leo Blok en Richard Blok van Koninklijke Spido, het Rotterdamse rondvaart- en evenementenbedrijf dat sinds 1919 bestaat.

Coronastorm

De passagiersvaart, waarin Koninklijke Spido actief is, werd hard getroffen door corona, lichtte Thomas Wals de keuze voor de winnaar toe. “Dat was een spannende tijd, maar ze hebben zich helemaal door die storm heen gevochten. Dat is de prijs meer dan waard.”

“Ook het verhaal erachter is bijzonder”, vond Wals. “Meneer Blok is 37 jaar register-accountant geweest en is daarna in 2011 ondernemer geworden toen hij in 2006 Spido overnam. Zo werd het weer een familiebedrijf. Hij heeft twaalf jaar geïnvesteerd, in het ondernemerschap en in het bedrijf. De certificaten van de aandelen worden gehouden door de vier kinderen Blok.”

Koninklijk

“We zijn ontzettend trots om deze prijs te mogen ontvangen”, zei Richard Blok in zijn dankwoord, zij aan zij met zijn vader Leo op het podium. Hij is sinds enkele jaren als adjunct-directeur actief binnen het Rotterdamse familiebedrijf en zal te zijner tijd de leiding op zich nemen.

Spido werd in 1919 opgericht. Bij de viering van het 100-jarig bestaan in 2019 verkreeg het bedrijf het predikaat ‘Koninklijk’. Met de havenrondvaarten en de dag- en themacruises is de rederij een belangrijke en beeldbepalende toeristische attractie in Rotterdam en de wijde omgeving. Koninklijke Spido verzorgt aan boord van de zes in grootte, sfeer en faciliteiten variërende schepen ook evenementen, ontvangsten en feesten voor bedrijven, overheden en particulieren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -