Beieren wil meer biomassa over water

0
(foto BioCampus Straubing)

Op de BioCampus in de haven van Straubing hebben onlangs 70 internationale deskundigen uit de multimodale logistieksector gediscussieerd over mogelijkheden om meer biomassa en zware lading over te hevelen van de weg naar de vaarweg.

Andreas Löffert, havendirecteur in Straubing, vertelde dat zijn haven volop inzet op deze beide goederengroepen. De binnenvaart is voor Neder-Beieren van groot economisch belang, zei Peter Sonnleitner van de Kamer van Koophandel Niederbayern. Volgens hem mag de logistieke sector in Beieren echter ook de aansluiting met de Nieuwe Zijderoute niet uit het oog verliezen.

Zware lading

Volgens BDB-voorzitter Martin Staats hebben de vaarwegen nog veel vrije capaciteit voor het vervoer van zware lading. Verladers en binnenvaartvervoerders moeten samen werken aan innovatieve en multimodale oplossingen, maar zich ook gezamenlijk sterk maken voor het verbeteren van de infrastructuur. Bovendien moet de logistiek voor jonge werknemers aantrekkelijker worden gemaakt.

Na het officiële gedeelte kregen de deelnemers een rondleiding door de haven. De bijeenkomst vond plaats in het kader van het Europese Energy Barge project, dat binnenvaart en biobased bedrijven in de Donauregio met elkaar in contact wil brengen.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.