- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBakker repareert boegschroefmotor Deense veerboot in recordtijd

Bakker repareert boegschroefmotor Deense veerboot in recordtijd

- Advertentie -

Delen

Bakker Repair + Services uit Sliedrecht is erin geslaagd om de boegschroefmotor van een Deense veerboot van Stena Line binnen een week na het constateren van de schade, te repareren. Om het werk binnen die korte tijd af te krijgen werd 24/7 doorgewerkt.

Bakker werd vorige maand ingeschakeld door het Deense elektrotechnische bedrijf Scanel International. Dat klopt vaker bij het Nederlandse bedrijf aan voor reparaties die snel uitgevoerd moeten worden.

Complete revisie

In dit geval ging het om de boegschroefmotor van de cruiseferry Stena Saga die op de lijn Frederikshaven-Oslo, tussen Denemarken en Noorwegen, vaart. Scanel haalde de motor uit het schip en liet hem over de weg van Denemarken naar Sliedrecht transporteren. Daar werd de 3,5 ton wegende motor uit elkaar gehaald en geïnspecteerd. Er bleek een complete revisie nodig. De rotor moest gerepareerd worden en de stator opnieuw gewikkeld.

De medewerkers van Bakker werkten dag en nacht door om de motor binnen de strakke deadline van een week klaar te hebben. Dat lukte.

Repareren was sneller en goedkoper

“Normaal duurt een dergelijke klus 2 tot 2,5 week, maar die tijd hadden we niet”, vertelt coördinator sales support Sander Peters van Bakker Repair + Services. “Het is echt bijzonder dat we dit in zo’n korte tijd hebben kunnen doen, zodat we het bedrijf uit de brand konden helpen.”

Het opnieuw wikkelen van elektromotoren, transformatoren en generatoren is een specialisme van Bakker. Het bedrijf beschikt over een eigen wikkelarij en heeft veel kennis en expertise opgebouwd op dit gebied. Ook kan Bakker zo nodig 24/7-service leveren. In het geval van de boegschroefmotor van de Stena Saga zou het kopen van een nieuwe motor duurder uitvallen en langer duren omdat de levertijd enkele maanden bedraagt.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -