- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBeierse CSU bezorgd over voortgang Donau-verruiming

  Beierse CSU bezorgd over voortgang Donau-verruiming

  - Advertentie -

  Delen

  De verruiming van de Donau tussen Straubing en Vilshofen doet opnieuw stof opwaaien. Ditmaal zijn gestegen bouwkosten de aanleiding. Politici van de CSU in Beieren vrezen dat het project wel eens zou kunnen worden stopgezet.

  Voorlopig zijn hier nog geen concrete aanwijzingen voor. De aannemer heeft zelfs onlangs laten weten dat de werkzaamheden tussen Straubing en Deggendorf op koers liggen. Projectfase twee, tussen Deggendorf en Vilshofen, kan planmatig van start gaan. Er is ook niets gewijzigd aan de prognose dat de Donauverruiming in 2030 klaar is.

  Herberekening

  Alleszins kwam de Süddeutsche Zeitung te weten dat het verkeersministerie in Berlijn momenteel een aantal grote infrastructuurprojecten opnieuw laat doorrekenen. Dit naar aanleiding van prijsstijgingen in de bouw, corona en de oorlog in Oekraïne. Hierdoor heeft Duitsland te maken met sterk gestegen kosten. Hoewel de herberekeningen nog niet klaar zijn, trekken Beierse CSU-politici alvast aan de bel. Andreas Scheuer, voormalig Duits verkeersminister en CSU-voorzitter in Neder-Beieren, vindt dat de bondsregering burgers die langs de Donau wonen in gevaar brengt. De verruiming gaat immers ook gepaard met maatregelen tegen overstroming.

  Moeilijk verteerbaar

  De Beierse minister-president Markus Söder vindt dat Beieren door de bondsregering benadeeld wordt. Die wil uit een aantal projecten in Beieren de stekker trekken. Daaronder de oprichting van twee onderzoekscentra voor mobiliteits- en waterstoftechnologie. Het Duitse verkeersministerie was jarenlang in handen van een CSU-politicus. Voor die partij is het lastig verteerbaar dat er geen Beierse ministers meer in het huidige kabinet zitten. Dit maakt het moeilijker voor de deelstaatregering om investeringsbeloften van de vorige (niet-herkozen) bondsregering veilig te stellen. Waarbij het maar de vraag is of dat kabinet door de diverse crises in de afgelopen jaren zijn eigen beloften had waar kunnen maken.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -