- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBas, Danique en Jesper promoten maritieme sector

Bas, Danique en Jesper promoten maritieme sector

- Advertentie -

Delen

Bas, Danique en Jesper zin de nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s) voor het studiejaar 2019-2020. Tijdens de Wereldhavendagen werden de drie nieuwe jongerenambassadeurs van de maritieme sector aan boord van de Polaris van het Loodswezen bekroond. Ze gaan zich nu een jaar lang onderdompelen in de maritieme topsector, met maar één doel voor ogen: andere jongeren ook interesseren voor een opleiding en een baan binnen de maritieme wereld.

Rob Verkerk, voorzitter van Nederland Maritiem Land, maakte de winnende kandidaten bekend. Uit een enthousiaste groep studenten zijn Bas, Danique en Jesper gekozen om een jaar lang de maritieme sector te promoten. Alle drie volgen ze een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau.

Er werd ook afscheid genomen van de jongerenambassadeurs van het studiejaar 2018-2019. Op symbolische wijze gaven zij het stokje door in de vorm van de vlogcamera. Bas, Danique en Jesper gaan hier een jaar lang hun ervaringen mee delen.

Enthousiast

De vier YMR’s van 2018/2019 werden bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen studiejaar. Mick, Vera, Jesse en Marijn kijken terug op een mooi jaar als ambassadeur voor de maritieme sector, waarin ze veel gave evenementen en activiteiten hebben mogen doen en bezoeken. Ook hebben zij veel jongeren bereikt via social media op Facebook, Instagram en YouTube.

Zelf vonden ze dat de één-op-één-gesprekken met jongeren over leren en werken in de maritieme sector veel impact hadden. Naast het grote bereik waar social media voor zorgen, moet ook het persoonlijke contact niet onderschat worden om jongeren enthousiast te maken voor een baan binnen de maritieme sector, vonden ze.

Social media

Na de bekendmaking bleven de nieuwe YMR’s aan boord van de Polaris, om mee te varen tijdens de spectaculaire demonstratie van het Loodswezen op de Maas. De beelden hiervan zijn in de loop van de week te vinden via de social mediakanalen en jongerenwebsite van Nederland Maritiem Land. Op deze kanalen zullen de nieuwe YMR’s het komende jaar ook verslag doen van hun belevenissen.

foto: Stefan Segers

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -