42e Wereldhavendagen in volle gang

0

Gisteren (vrijdag 6 september) is de 42e editie van de Wereldhavendagen van start gegaan. Ook vandaag en morgen is het festijn in Rotterdam in volle gang.

Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland werd geopend met een maritieme quiz tussen Rotterdamse scholen, gepresenteerd door de wereldberoemde Rotterdamse straatvoetballer en YouTube-persoonlijkheid Soufiane Touzani. Daarna stond de vrijdag in het teken van jongeren en carrière.

Onder luid gejuich van de duizenden scholieren op de tribunes luidden de leerlingen van het Wolfert College de 42e Wereldhavendagen met de scheepsbel in. Zij wonnen de openingsquiz. Drie teams onder aanvoering van Touzani’s straatvoetbalteam ‘Los Barrenderos’ moesten maritieme vragen beantwoorden van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer en Allard Castelein, CEO van de Port of Rotterdam.

Na de opening ging het Career Event ‘Match’ van start in LantarenVenster. (foto’s Anne Reitsma)

Carrière in de haven

De vrijdag van de Wereldhavendagen staat traditioneel in het teken van de jonge generatie. Na de opening ging het Career Event ‘Match’ van start in LantarenVenster, waar honderden mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals zich bij 25 bedrijven konden laten voorlichten over de mogelijkheden van een carrière in de haven. Daarnaast konden ze terecht bij diverse kennissessies en seminars.

Ook de rest van het weekend kunnen bezoekers van de Wereldhavendagen genieten van tal van activiteiten aan de kades, demonstraties op het water en de vele excursies van de Wereldhavendagen. De meeste programmaonderdelen zijn gratis, voor de excursies moeten wel kaarten worden gekocht. Kijk voor alle programmaonderdelen en verkoop van excursietickets op www.wereldhavendagen.nl.

 

Vuurwerk

De zaterdagavond van de Wereldhavendagen draait traditioneel om de spectaculaire avondshow op het water. Tussen de kades aan de westkant van de Erasmusbrug komt een kraanschip te liggen, met daarop de Rotterdamse dj Niles Alister, die het publiek zal opwarmen. Een ballet van waterscooters met fakkels, waterjets en zoeklichten maakt het visuele spektakel af. Op twee bewegende pontons brengt zang- en dansgezelschap Wicked dansbare hits ten gehore, ondersteund door choreografie. De avondshow wordt afgesloten met vuurwerk, dat dit jaar extra lang zal duren.

MariTeam

Het thema van de 42e Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper zet op het teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.