Historische Scheepswerf Wolthuis doet mee aan Open Monumentendag

0

Op zaterdag 14 september wordt de landelijke Open Monumentendag gehouden en de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer pakt flink uit. Zo zijn er demonstraties van klinken en smeden, de afdeling houtbewerking zet z’n beste beentje voor en verschillende mensen demonstreren hun hobby.

Vrijwilligers van de werf vertellen de belangstellenden waarom ze vrijwilliger zijn en wat hen aantrekt in dit ‘vak’. Ook is er dit jaar weer het spel met de dobber: aan de hijsgiek hangt een grote visdobber en onderaan de lijn, aan de haak onder water, zit een voorwerp. Een ieder kan één of meerdere keren raden wat eraan zit en zo een mooie krat met boodschappen winnen.

Wrikken

Nieuw in het programma is wrikken. Wat dat is, leggen de scouts van de Nicolaasgroep uit Midlaren uit. Ze zullen in twee lelievletten demonstreren hoe een boot door middel van wrikken voortbewogen wordt. Bezoekers kunnen, onder leiding van de scouts, proberen dit zelf onder de knie te krijgen.

Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken want in het Bezoekerscentrum van de werf worden koffie, thee, kapucijners met spek en gehaktballen geserveerd.

Kijk voor meer informatie op www.historischescheepswerf.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.