- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe jongerenambassadeurs promoten maritieme sector

Nieuwe jongerenambassadeurs promoten maritieme sector

- Advertentie -

Delen

Iris Dikker, die de mbo-opleiding Schipper Binnenvaart doet op het Nova College in Harlingen, is een van de vier nieuwe jongerenambassadeurs voor de maritieme sector. Samen met Maxime Abels (HR & Management Assistant bij Hatenboer-Water), Reinier van Setten (student Maritiem Officier) en Tom Verbist (student Maritieme Techniek) is ze op 9 november gestart. De bekendmaking was op Scheepswerf Kooiman Hoebee, waar meteen een fotoshoot volgde.

“De vrijheid op een schip, dat is iets wat je niet kunt begrijpen als je aan wal zit. Je hebt iedere dag een ander uitzicht, kunt je uren redelijk vrij indelen en bent aan het reizen voor je werk,” zegt Iris op de website van koepelorganisatie Nederland Maritiem Land. Sinds september 2020 volgt ze de mbo-opleiding Schipper Binnenvaart. Na deze opleiding is ze van plan om er de kapiteinsopleiding van één jaar aan vast te plakken.

“Echt niet alleen voor mannen”

Als jongerenambassadeur hoopt Iris andere jongeren enthousiast te maken voor het maritieme vak. En vooral meiden. “Dit werk is echt niet alleen voor mannen bestemd. Ik vind het jammer dat er in mijn omgeving nauwelijks meiden zijn die zich in de maritieme sector interesseren.”

Het liefst zou Iris de sector ook promoten onder kinderen in groep 7 en 8, als ze een middelbare school moeten kiezen. “Ik denk dat je al jong het maritieme vak onder de aandacht moet brengen. Misschien in de vorm van gastlessen op de basisschool.”

Gastlessen, blogs en vlogs

Dat is een van de activiteiten die Iris, Maxime, Reinier en Tom samen gaan doen. Ze vertegenwoordigen een jaar lang de maritieme wereld richting jongeren. Ze gaan onder andere ook vlogs en blogs delen op social media. De gekozen maritieme jongerenambassadeurs hebben natuurlijk hun eigen sector waar zij het meeste van weten. Maar de ambassadeurs zijn juist geselecteerd om hun interesse in de gehele sector.

Voor de gastlessen bezoeken ze basis- en middelbare scholen. Hier gaan de ambassadeurs in op de diverse opleidings- en carrièremogelijkheden die de maritieme wereld biedt. Voor de vlogs en blogs willen zij dit jaar (online of fysiek) in contact komen met verschillende maritieme organisaties. Zo geven ze de jeugd een blik op alles wat er bij een beroep in deze sector komt kijken.

https://www.facebook.com/watch/?v=817445518827242

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -