- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritime Week dit jaar online

Maritime Week dit jaar online

- Advertentie -

Delen

De jaarlijkse Maritime Week gaat door. Ook dit jaar, maar helemaal online. Hij start op zaterdag 7 november en duurt tot en met zaterdag 14 november. Nederland Maritiem Land houdt webinars, digitale conferenties en een virtueel bedrijfsbezoek. En op woensdag 11 november wordt de nieuwe Maritieme Monitor gepresenteerd. 

“Nederland wil wereldleider worden op het gebied van duurzame scheepsbouw en scheepvaart”, zegt voorzitter Rob Verkerk van Nederland Maritiem Land. “Daarom lanceerden we onlangs het Masterplan voor een emissieloze toekomst in de maritieme sector, waarmee we het startsein gaven voor een verdere verduurzaming.” De weg naar die emissieloze toekomst vormt de rode draad tijdens de Maritime Week 2020.

Webinars

Tal van onderwerpen passeren komende week de revue: Wat zijn de kansen voor Nederlandse maritieme bedrijven in Zuid-Korea en in het Noordpoolgebied? Welke voor- en nadelen heeft het gebruik van ammoniak als brandstof voor schepen? Hoe bereik je (potentiële) klanten in coronatijd op een zo effectief mogelijke manier? Op deze en heel veel andere vragen geven maritieme experts in tien webinars een antwoord. Met aandacht voor innoveren, samenwerken en het versterken van de internationale concurrentiepositie.

Autonoom varen

Autonoom varen is ook een belangrijk thema. Wat houdt het eigenlijk in? En hoe gaat het precies in zijn werk? Wie op 9 november meegaat, virtueel op bezoek bij onderzoeksinstelling MARIN, merkt dat onbemand varen misschien wel dichterbij is dan hij of zij denkt. Deelnemers komen erachter wat MARIN doet en worden meegenomen in de wereld van onderwaterdrones, onbemande motorboten en zeeschepen die zelf aanvaringen voorkomen.

Studie en werk

Duurzaamheid in de maritieme sector betekent ook investeren in mensen. Tijdens de Maritime Week is daarom volop aandacht voor de carrièremogelijkheden. Zo krijg je tijdens de gastles een inkijkje in de maritieme wereld en vertellen jongerenambassadeurs en maritieme collega’s via filmpjes over hun persoonlijke ervaringen bij hun studie, stage en werk.

Net als in voorgaande jaren wordt tijdens de Maritime Week, op woensdag 11 november, de Maritieme Monitor gepresenteerd. In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Ecorys, in samenwerking met Stichting Maritiem Land, onderzocht hoe de sector ervoor staat. Met dit keer extra cijfers over de maritieme arbeidsmarkt.

Ga naar het programma.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -