Baggerwerk bij Heerewaarden begonnen

0
Als eerste is begonnen met de bocht bij Heerewaarden. (illustratie Google Maps)

Aannemingscombinatie Boskalis-Van Oord is begonnen met baggerwerk op de Maas. Bij Heerewaarden wordt de binnenbocht aangepakt, die door verzanding steeds ondieper is geworden. De vaargeul is daardoor smaller dan gewenst. Bij laag water leidt dat soms tot een beperkte diepgang voor de scheepvaart.

Bij de werkzaamheden wordt zand, grind en slib opgezogen. Zand en grind wordt als grondstof hergebruikt en het slib wordt ingezet voor de herinrichting van zandwinputten langs de Maas.

Maas

Na Heerewaarden gaat Boskalis samen met Van Oord baggeren op de Maas bij de toegang van het Kanaal Wessem-Nederweert. Daarna volgt het traject tussen Velden en Lomm. Tenslotte zijn verder stroomafwaarts locaties als Grave, Ravenstein en Lith aan de beurt. De werkzaamheden duren tot de herfst van 2022.

De baggerwerkzaamheden zijn onderdeel van het reguliere onderhoud van de Maas. In de komende jaren wordt er op 120 locaties in Zuid-Nederland gebaggerd. Deze werkzaamheden zijn door Rijkswaterstaat verdeeld over drie contracten met verschillende aannemers. Aannemingscombinatie Boskalis-Van Oord is de tweede die start met baggeren in de Maas.

tekst: Noud van der Zee

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.