Baggermuseum gaat weer open  

0
pand Baggermuseum in Sliedrecht
(foto Nationaal Baggermuseum)

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht is vanaf woensdag 3 juni weer open. Maximaal mogen dertig personen tegelijk binnen zijn. Verder zijn er maatregelen, getroffen zoals looprichtingen en de onderlinge afstand.

De BaggerPraktijkTuin is vanaf 6 juni elke zaterdagmiddag open van 13.00 tot 16.00. De tuin is grondig schoongemaakt en alle baggeropstellingen zijn in bedrijf. Het manoeuvreren met de PushyCats in het schone waterbassin is mogelijk.

Demonstraties

In het Koetshuis heeft het schaalmodel van de snijkopzuiger ‘Mark 2’ een opknapbeurt ondergaan. De Sliedrechtse onderneming Van Vliet heeft als sponsor schoon rivierzand aangevoerd. Baggerdemonstraties kunnen weer uitgevoerd worden.

De Jong Pijpleidingen Sliedrecht, sponsor van het Baggermuseum, heeft materialen geleverd om voldoende afstand te kunnen houden tussen de bezoekers en balie voor informatie en kaartverkoop.

Reserveren verplicht

Zoals de overheid voorschrijft, dienen bezoekers vooraf een toegangskaart te bestellen. Dat kan door tijdens openingstijden te bellen naar (0184) 41 41 66: van woensdag tot en met zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur. Reserveren per e-mail kan ook: [email protected]

Het Baggermuseum is ook digitaal te bezoeken: www.baggermuseum.nl en ontdek een aantal korte filmpjes met verhalen van baggeraars.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.