- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsAsto en Severnav gaan samen duwbakken bouwen

  Asto en Severnav gaan samen duwbakken bouwen

  - Advertentie -

  Delen

  Asto Shipyard en Severnav Shipyard bundelen hun krachten. De werven zetten een nieuwe productielijn op die is toegespitst op de ontwikkeling en realisatie van duwbakken.

  In april is de bouw van de eerste twee duwbakken begonnen. De opdracht markeert tevens de start van de nieuwe productielijn, een uitbreiding van het huidige aanbod van beide scheepswerven.

  De samenwerking tussen Asto Shipyard uit Raamsdonksveer en Severnav Shipyard uit het Roemeense Drobeta-Turnu Severin startte twee jaar geleden met de bouw van het casco voor het ms Mistral. Beide werven leggen zich toe op de productie van zowel standaard als op maat gebouwde schepen.

  “De mentaliteit van Severnav komt sterk overeen met de onze: precisie en kwaliteit voor een scherpe prijs, snelle levering en afspraak is afspraak”, aldus Karst van der Wiel, directeur van Asto Shipyard.

   

  Duwbakken

  Naast de bouw van standaard en custom built-schepen gaat Asto, gelegen aan de Bergsche Maas, zich nu ook richten op de productie van duwbakken. De allround scheepswerf beschikt over verschillende ontwerpen, coördineert de bouw en draagt zorg voor het transport van de duwbakken.

  De duwbakcasco’s worden vervaardigd op de werf van Severnav, opgericht in 1851 en gelegen aan de Donau. Het bedrijf beschikt over aanzienlijke ervaring met de traditionele bouw van tankers en drogeladingschepen. In de loop der jaren heeft Severnav een goede reputatie opgebouwd.

  Volgens Asto en Severnav is sprake van een toenemende vraag naar duwbakken en is de nieuwe productielijn daardoor een logische stap. “De kennis en bouwmogelijkheden van beide werven staan garant voor een snelle levering tegen financieel aantrekkelijke tarieven.”

  foto: Directeur Karst van der Wiel van Asto Shipyard (links) en directeur Christian Miu van Severnav Shipyard bekrachtigden de samenwerking in maart tijdens de Open Scheepvaartdagen in Antwerpen. (foto Asto Shipyard)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -