- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsArchimedes kan aan het werk

Archimedes kan aan het werk

- Advertentie -

Delen

In Duisburg is op 23 september het nieuwe duikerklokschip van de Federale Dienst voor Waterwegen en Scheepvaart gedoopt. De Archimedes wordt gebruikt op de Rijn en zijn zijrivieren om obstakels van de rivierbodem te verwijderen op diepten tot 10 meter. Daarnaast wordt het duikerklokschip gebruikt voor inspecties van sluizen en stuwen.

Het nieuwe duikerklokschip is een technisch uiterst complex schip dat een bijzondere positie inneemt in de vloot van de Duitse vaarwegbeheerder. Het schip heeft een dieselelektrische aandrijving met reiniging van de uitlaatgassen. De overdruk in de stalen bel zorgt ervoor dat er geen water binnendringt en dat de werkzaamheden op de rivierbodem droog kunnen worden uitgevoerd.

De doopplechtigheid: prof. dr.-ing. Hans-Heinrich Witte (rechts) spreekt de aanwezigen toe. Vlnr luisteren Rainer Strenge (Fachstelle Maschinenwesen Koblenz), burgemeester Volker Mosblech van Duisburg, Birgitta Beul (WSA Rhein), Remko Bouma (Damen), en de geestelijken Frank Wessel en Christian Becker toe. (foto WSV)

Duisburg

Door de geringe hoogte van het schip en een volautomatisch ballastsysteem kan het ook worden gebruikt op de Moezel, de Saar, de Main, de Neckar en op de Duitse kanalen.

De Duisburgse buitenpost van het Wasserstraßen- und Schifffahrtsamt (WSA) Rhein is de thuishaven van het duikerklokschip. Birgitta Beul, hoofd van het WAS Rhein: “De unieke technologie van de Archimedes maakt zowel operaties bij ongevallen als bijzonder wetenschappelijk onderzoek van de waterwegen mogelijk.”

Het schip is gebouwd door de Nederlandse werf Damen Shipyards en kostte ruim 24 miljoen euro.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -