- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSecumar Benelux kan in nieuw pand verder groeien

Secumar Benelux kan in nieuw pand verder groeien

- Advertentie -

Delen

In coronatijd liet reddingsvestenspecialist Secumar Benelux een nieuw pand bouwen. Op 24 september werd het officieel geopend door Suzanne Rozendaal en directeur Benjamin Bernhardt van het Duitse Bernhardt Apparatebau (Secumar). Vanaf juni werd er al proefgedraaid in het nieuwe onderkomen aan de Plantageweg in Leusden.

De tachtig genodigden troffen het met het weer in de tent en buiten het pand. Na het registreren kon men nog niet naar binnen, dat ging pas na de opening. Na het tonen van de coronachecker was je wel van harte welkom op het terrein. Niets had het Secumar-team aan het toeval overgelaten. Net zoals met de bouw van het pand, dat 700 vierkante meter is, circa driemaal zo groot als het oude pand in Woudenberg.

Familiebedrijf

Ad Rozendaal en zijn vrouw Marianne startten in 1990 Secumar Benelux samen met Hadi Bernhardt, de vader van de huidige directeur Benjamin Bernhardt, destijds nog onder de naam Unisafe Benelux. Eind 2017 nam Suzanne Rozendaal het stokje van haar vader en moeder over in Woudenberg. Door de groei kwam daar steeds meer gebrek aan ruimte.

Suzanne Rozendaal ging in haar speech in op de historie van het familiebedrijf en nam daarin mee dat inmiddels ook het familiebedrijf in Duitsland in de familie was gebleven, Benjamin Bernhardt staat nu als tweede generatie aan het roer.

Vervolgens dankte zij tal van mensen die haar hebben bijgestaan in dit nieuwe avontuur voor Secumar. “Het is supergoed en vlot verlopen, vanaf de eerste paal tot verhuizing in zes maanden… één maand sneller dan gepland.”

Reddingsvesten

Benjamin Bernhardt had voor deze gelegenheid een schilderij laten maken van een vuurtoren. “Je kan de kunst mooi vinden of niet, maar het symbool is duidelijk veiligheid.  De vuurtoren in de golven staat symbool voor safety, navigatie, veilige haven en oriëntatie, dat is ook belangrijk in de economie voor een bedrijf”, zo wenste Bernhardt het bedrijf, Rozendaal en het personeel toe. Hij eindigde zijn speech door samen met de bezoekers driemaal luid ‘Secumar’ te roepen.

Ad en Marianne Rozendaal zijn verheugd over wat hun dochter bereikt heeft met het bedrijf, zij kijken nu vanaf de zijlijn toe. Zij werkten zoals nog steeds gebeurt voor een grootdeel in Nederland en al heeft Luxemburg en België minder water ook daar. Loodswezen, bedrijven, overheidsinstellingen en schippers zijn vooral de klanten voor de reddingsvesten en het onderhoud van de vesten.

Zelf in de hand

“Prachtig gebouwd en ingericht, alles is efficiënter opgezet dan wij het in Woudenberg hadden. Alles zelf in de hand gehouden door Suzanne, geweldig.” De voormalige roergangers hebben het nu veel rustiger, ze worden alleen nog voor hun kennis gevraagd als het nodig is.

“Het voelde fantastisch,” zegt Suzanne Rozendaal verheugd. “Nu hebben we echt de ruimte. Het is groter en we hebben het zelf volledig ingedeeld, alles is zelfbedacht en gedaan. Op de werkplekken bijvoorbeeld kan je staan maar ook zitten als je wil.”

Partner Bastiaan Heerschop en hun kinderen hebben ook heel wat uurtjes in de plannen en verhuizing gestoken. “Nadenken over het productieproces en naar die gedachten het pand inrichten was voor mij heel belangrijk.”

“Alles zat mee in de coronatijd. Op het juiste moment de opdracht gegeven. De aannemerij zat net in een coronadipje en pakte de klus direct op, net voordat de bouwprijzen zo explodeerden.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -