- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerpse rampenoefening met Scylla-schip in hoofdrol

Antwerpse rampenoefening met Scylla-schip in hoofdrol

- Advertentie -

Delen

Het Albertdok aan de Oosterweelsteenweg in Antwerpen was 15 februari het decor  van een grote rampenoefening. Met het ms Joy van rederij Scylla in de hoofdrol. Dat was zogenaamd lekgeslagen na een aanvaring  met een fictief zeeschip. Meer dan 300 figuranten en deelnemers deden mee in de spectaculaire oefening.

De oefening was levensecht. Daarom werden crew, hulpdiensten en andere deelnemers op voorhand zo minimaal mogelijk geïnformeerd. Het schip dat volgens de oefening schade opliep en traag begon te zinken aan de achterzijde, meerde uiteindelijk veilig aan. De passagiers op de Joy – inclusief degenen die door de aanvaring overboord vielen – en de bemanningsleden werden succesvol gered en geëvacueerd.

 

Procedures

Scylla zet alles in het werk om ongevallen en rampen tot een absoluut minimum te beperken. Nieuwe innovaties zorgen er dan ook voor dat het aantal incidenten steeds verder daalt. Toch zijn onvoorziene situaties niet uit te sluiten. De rederij was dan ook meer dan bereid om deel te nemen aan deze interdisciplinaire simulatie. De procedures aan boord bewezen hun nut.

Bij de simulatie waren verschillende partijen betrokken. Port of Antwerp en Stad Antwerpen, initiatiefnemers van de oefening, brachten de brandweer en politie, de medische diensten, civiele bescherming en Scylla samen voor deze leerzame oefening. Het bedrijf Belgian New Fruit Wharf (SEA-invest) stelde een van zijn terminals aan kaai 194-198 ter beschikking voor de evacuatie en opvang van de figuranten en deelnemers.

foto’s: Scylla/Jonathan Ramael

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -