Antwerps Havenbedrijf is ‘topwerkgever’

0

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen is uitgeroepen tot een van de ‘Top Employers België 2011’. Dit keurmerk wordt alleen uitgereikt aan werkgevers die voldoen aan de strenge toetsingscriteria.

Het Havenbedrijf is één van de 43 organisaties die dit jaar zijn gecertificeerd door het CRF Institute, een specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar arbeidsvoorwaarde. Het Antwerpse Havenbedrijf, zo blijkt uit het onderzoek van het CRF Institute, “biedt jong talent uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden en bouwt aan een sterke bedrijfscultuur. Daarmee zorgt dit bedrijf zeer goed voor zijn medewerkers.”

Promotiekansen
Ook het natuurlijke verloop zorgt voor doorgroeimogelijkheden. “Nog meer dan vroeger stimuleren we interne doorgroei en zetten we de promotiekansen in de kijker. Terwijl die vroeger sterk gelinkt waren aan diplomavereisten, leggen we nu veel meer de nadruk op competenties. Dit betekent dat ook medewerkers zonder een specifiek basisdiploma, maar die wel over de nodige competenties beschikken, mogen deelnemen aan bevorderingsexamens", zegt Pascale Van Hoecke, personeelsdirecteur bij het Havenbedrijf.

Keurmerk
Ruud van Es, country manager Benelux bij Top Employers: “De toetsing biedt organisaties kwalitatief inzicht in de eigen positie. Daarnaast is het een beproefd middel om medewerkers aan te trekken en te behouden. Vooral jonge, hoogopgeleide professionals beschouwen het keurmerk als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever.”

Honderd vacatures
“Het Havenbedrijf heeft in 2011 opnieuw een honderdtal vacatures voor zeer uiteenlopende profielen. Het certificaat van Top Employer Award, dat uitgereikt wordt na onafhankelijk onderzoek, betekent voor ons een mooie opsteker in onze dagelijkse zoektocht naar geschikte kandidaten”, zegt Pascale Van Hoecke. “Zij krijgen de garantie dat het Havenbedrijf als toekomstige werkgever sterk scoort op de strenge criteria die door het CRF Institute worden opgesteld, wat hen uitzicht geeft op een mooie en dynamische carrière in de tweede grootste haven van Europa.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.