Schepen vlotter naar havens Gent en Terneuzen

0

Rijkswaterstaat introduceert een nieuwe werkwijze om het scheepvaartverkeer naar de havens van Terneuzen en Gent vlotter af te handelen. Dat moet een betrouwbaarder planning garanderen van zee tot kade. De nieuwe manier van begeleiden heeft betrekking op zeeschepen en gaat op 1 maart in.

“Deze werkwijze is in de lijn met vorig jaar gemaakte werkafspraken”, aldus Rijkswaterstaat. “Daarin zijn de samenwerking, afstemming en communicatie tussen de haven- en vaarwegbeheerders, loodsen, sleepdiensten en bedrijfsleven vastgelegd.”
In de werkafspraken staat dat elk zeeschip naar Gent en Terneuzen al zes uur voor de aankomst bij de loodskotter op zee ingepland wordt. Zo wordt het beter mogelijk om de benodigde capaciteit bij de diverse dienstverleners in te plannen. Ook is het de bedoeling dat filevorming voor de sluizen van Terneuzen wordt voorkomen.

Onverwachte zaken
Eventuele onverwachte zaken die zich tijdens de reis van een schip voordoen hebben veel impact op de planning van andere schepen. “Daarom moeten alle dienstverleners rekening houden met elkaars planning en wordt met name de rol van de planners cruciaal. De planning wordt transparant en beschikbaar voor alle deelnemende partijen door een speciaal systeem om de informatie uit te wisselen.”
De nieuwe werkwijze kent een proefperiode van drie maanden. Rijkswaterstaat zal klachten en incidenten na deze periode evalueren om eventuele verbeterpunten in te voeren.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.