KSCC-vaarvakantie bijna volgeboekt

0

Voor de jaarlijkse KSCC-vaarvakantie voor zieken en gehandicapten zijn nog zes plaatsten beschikbaar. Wie mee wil met vakantie-hospitaalschip Prins Willem Alexander moet snel zijn: aanmelden kan nog tot 31 maart, maar vol is vol. De reis, die deze keer door Noord-Brabant en Limburg voert, is van 8 tot en met 13 mei.

De gasten schepen op zondag 8 mei in Nijmegen in. Op vrijdag 13 mei kunnen de vakantiegangers afgehaald worden in Roermond.
De KSCC coördinatiegroep heeft besloten om weer de Prins Willem Alexander te huren. “Omdat, en dat is de ervaring van de meeste vrijwilligers, wij de reis zo kunnen inrichten zoals wij dat graag zouden willen. Het gevoel om er met elkaar een echt ´KSCC thuis’ van te maken is van wezenlijk belang.”

Vergoed
De vaarvakantie kost 600 euro. Dat is meer dan vorig jaar, maar de coördinatiegroep, het bestuur en de directie van het KSCC konden niet anders dan de prijs verhogen als gevolg van de alsmaar stijgende kosten. Het is te danken aan de pro deo-inzet van de vrijwilligers en de giften dat de prijs nog zo schappelijk is. En, zo schrijven de organisatoren: “Mochten financiën een groot probleem vormen dan raden wij u aan dit met de regionale aalmoezenier, KSCC directeur of iemand van de bezoekersdienst te bespreken.” Ze wijzen er ook op dat sommige zorgverzekeraars de onkosten van vakantiereizen voor zieken en gehandicapten vergoeden. Navraag bij de verzekeraar loont de moeite.

Aanmeldingsformulieren zijn te verkrijgen op de KSCC-centra en bij de coördinatiegroep. Bel voor informatie hoofdverpleegkundige Diny van Zijl-Buil (0612 92 05 64) of KSCC-medewerkster Lea Bom (024-377 75 75)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.