- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeanderkids slaat jaar over door corona

Meanderkids slaat jaar over door corona

- Advertentie -

Delen

Geen Meanderkids Voetbaltoernooi voor schippersinternaten dit jaar. De beslissing viel zwaar maar was onontkoombaar, zegt Remy van Neijenhoff, voorzitter van de organiserende Stichting Meanderkids. “Het toernooi zou op 13 juni zijn, maar door corona zijn alle evenementen sowieso tot 1 september verbonden. Daar vallen wij ook onder.”

“Veiligheid en gezondheid voorop”, onderschrijft Van Neijenhoff het beleid van de overheid. “Je wilt geen risico’s lopen dat deelnemers en bezoekers elkaar besmetten. Wat denk je van die zwetende kinderen die op de springkussens door elkaar heen krioelen? En voetballen met anderhalve meter afstand gaat ‘m ook niet worden. Al zou ik dan eindelijk eens wél lang in balbezit kunnen blijven. Normaal ben ik ‘m zo kwijt, haha.”

Begrip

“Iedereen vindt het jammer, maar begrijpt het. We hebben alles kunnen annuleren, ook de bestellingen. We werken al zo lang samen: met voetbalvereniging VVOR, leveranciers en iedereen die bij Meanderkids betrokken is. We hebben alles opgeschoven naar volgend jaar.”

De sponsors is per mail gevraagd of zij hun bijdrage terug willen of dat het kan blijven staan voor de editie van 2021. “Misschien zijn er die het geld nu hard nodig hebben in deze crisis. Daar hebben we dan uiteraard begrip voor.”

Nieuwe datum

De jongeren die dit jaar het internaat verlaten omdat ze achttien zijn of worden, zouden hun laatste Meanderkids missen. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen dat zij eenmalig dispensatie krijgen: als ze dat willen, mogen ze volgend jaar alsnog meedoen.

De datum voor volgend jaar is nog niet bekend. “Er is nog zoveel onzeker. Over de schoolvakantie, over de voetbalcompetitie… Wanneer zijn de velden bij VVOR beschikbaar? Zeker is wel dat het gewoon weer een zaterdag in eind mei of begin juni wordt. We hopen dat iedereen gezond blijft en we hen volgend jaar weer mogen zien.”

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -