Alle kolken Prinses Beatrixsluis zijn klaar

0
(foto Rijkswaterstaat)

Alle kolken van de Prinses Beatrixsluis zijn klaar en draaien weer. Dit najaar is de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden aan de sluis. Na de openstelling van de derde kolk en het verbrede Lekkanaal op 6 februari, stond de rest van het jaar in het teken van de renovatie van de twee oude kolken.

Ype Heijsman, directeur bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, ziet de verbeterde bereikbaarheid van de route Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen als grootste winst van de vernieuwde Prinses Beatrixsluis. “Brede schepen met veel diepgang hoeven niet meer om te varen, omdat er nu een derde kolk ligt die grote schepen kan schutten. Sowieso zorgt de komst van een extra kolk voor kortere wachttijden voor alle schepen bij de sluis,” aldus Heijsman.

“Het is geweldig dat de wachttijd nagenoeg tot nul is teruggebracht. Ook als het spitsuur is voor de grote schepen, kunnen ze gewoon doorvaren,”zegt Anné Middendorp, binnenschipper en voorzitter van de afdeling Utrecht van Koninklijke BLN Schuttevaer.

1.200 zonnepanelen

Aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk is de komende 27 jaar ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Voor 2020 staat de plaatsing van 1.200 zonnepanelen op een verdiepte plek naast de derde kolk gepland en groot onderhoud van de langzaamverkeersbrug over de kolken 1 en 2. Tijdens dat werk zorgt Sas van Vreeswijk voor een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.