Alexander Kousbroek verder als CFO bij Port of Amsterdam

0
Nederland, Amsterdam, 15-12-2020. Alexander Kousbroek CFO Port of Amsterdam.

Alexander Kousbroek is vanaf 1 januari 2021 Chief Financial Officer (CFO) bij Port of Amsterdam. Hij volgt Michiel de Brauw op, die op 31 december 2020 terugtreedt.

Kousbroek (40) werkt sinds 2015 bij Port of Amsterdam; sinds 2016 als hoofd Finance & Control. Als CFO wordt hij onder andere verantwoordelijk voor de afdelingen Finance & Control, Risicomanagement, Business Control, Informatie Technologie, Inkoop en Juridische Zaken. Voordat hij bij Port of Amsterdam kwam werken, was hij jarenlang accountant bij Deloitte.

Sinds 1 februari 2020 vervulde Kousbroek de CFO-functie al ad interim. Hij verving Michiel de Brauw die om gezondheidsredenen niet in staat was zijn functie uit te oefenen. De Brauw blijft verbonden aan het havenbedrijf en gaat aan de slag met verschillende projecten.

Continuïteit

Koen Overtoom, CEO bij Port of Amsterdam, zegt: “Alexander heeft de afgelopen periode zijn meerwaarde getoond in een door de coronacrisis bijzonder lastige tijd. Hij kent het bedrijf, hij kent de klanten, is gedreven en resultaatgericht. Ik kijk uit naar een structurele voortzetting van onze samenwerking.”

“Met de benoeming van Alexander zorgen we voor continuïteit in de directie en in de bedrijfsfinanciën in een onzekere tijd”, vult Koos van der Steenhoven aan, de voorzitter van de raad van commissarissen. “Alexander is goed op de hoogte, kent de business en heeft het afgelopen jaar als interim-CFO laten zien deze rol uitstekend te kunnen vervullen.”

 

Alexander Kousbroek. (foto Peter Boer/Port of Amsterdam)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.