- Advertentie -
- Advertentie -
HomeVideo‘Reddende’ kerstbroden

‘Reddende’ kerstbroden

- Advertentie -

Delen

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de KNRM in de ankergebieden voor de Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden zeelieden van boord te halen. Verschillende reddingsstations combineerden hun laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen. En dat is juist nú zo belangrijk.

Langer aan boord

De zeelieden die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Normaal liggen ze soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust, maar door Covid-19 is een groot aantal bemanningsleden niet afgelost zoals normaal, en ze moeten nu veel langer aan boord blijven dan gepland. Dat betekent dat er bemanningen vast zitten op hun schip en zich op grote afstand zorgen maken over de veiligheid, de gezondheid van de familie thuis en de onzekerheid wanneer ze zelf weer naar huis kunnen. Dan is de viering van Kerst zonder dierbaren extra wrang.

Bezorgen

Met in achtneming van de geldende coronamaatregelen besloot de KNRM daarom om de laatste oefening voor de vrijwilligers zoals altijd in te vullen: door het bezorgen van kerstbroden met de reddingboot in de ankergebieden voor de Nederlandse kust.

De kerstbroden zijn dit jaar beschikbaar gesteld door De Haarlemse Bakker. De kerst ‘reddende’ lekkernij werd enthousiast ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekende voor beide partijen een goed begin van kerstdagen!

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -